Lamineler ön dişlerin sadece ön yüzeyine yapılan yaklaşık 0,5 ile 0,7 mm kalınlığında çok ince porselenlerdir. İnceliğinden dolayı Yaprak porselen olarak ta bilinen laminelerin renk geçirgenliğinin iyi olması nedeniyle estetik açıdan oldukça mükemmel sonuçlar alınmaktadır. Lamine yaparken dişlerin sadece ön yüzlerine müdahale edilerek hazırlanmaktadır. Bazı durumlarda müdahaleye bile gerek kalmadan, dişlere hiç dokunmadan dişlerden ölçü alınıp laboratuvara gönderilir. Dişlere en az zarar verip en güzel estetik sonucu alabildiğimiz bir uygulamadır.
Yaprak porselen ömrü laminate veneer olarak da bilinir ve ağız ve diş sağlığımıza dikkat ettiğimiz ölçüde kullanışlılığını koruyacak ve uzun ömürlü olacaktır. Estetik diş hekimliği uygulamaları arasında en sık tercih edilen yöntemlerden olan Lamine Veneer (Yaprak porselen, yaprak diş) hakkında merak edilenlerden birisi; bu tedavinin kalıcılığının, ömrünün ne kadar olduğudur.
Yaprak porselen ömrü, yapılacak düzenli diş hekimi ziyaretleri ile desteklenmelidir. Bu ömür kullanıcıya bağlı olarak 5 ile 15 sene arasında değişmektedir.
Lamine diş kaplama tedavisini birçok aşama oluşturmaktadır. Lamine diş kaplama aşamaları;
Çene gelişimini tamamlamış tüm hastalara uygulanabilir.
Porselen lamine yapılacak hastaların;
• Çene kapanışının uygun olması
• Diş gıcırdatma alışkanlığının olmaması
• Dişlerin arka yüzeyleri asit erozyonu veya başka sebeplerle zayıflamamış olması
Porselen kaplamada dişin tüm yüzeylerinden 1,5 ile 2 mm madde kaldırmak gerekmektedir. Ancak porselen lamine de dişin sadece ön yüzeyinden aşındırma yapmak yeterli olacaktır.
Laminate Veneer yaprak porselen bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, dişe uygulanan kaplamaların kırılmasını önlemektir. Yaprak porselenler her ne kadar sağlam malzemeden yapılsa da oldukça ince bir yapıya sahiptir. İnsan dişleri de gün içerisinde birçok farklı etkene maruz kalır. Gün içerisinde tüketilen sert yapıdaki yiyeceklere dikkat edilmelidir. Yaprak porselenin kırılmaması için gereken çapa sarf edildikten sonra yapılması gereken bakımlar hijyen ve ağız bakımıyla ilgilidir.
Yaprak porselen uygulaması özelleşmiş, bağlayıcılığı yüksek rezin yapıştırıcı malzemeler ile yapılmaktadır. Bu bakımdan sanıldığının aksine günümüzde yaprak porselenlerin düşmesi gibi bir durum oldukça zayıf bir ihtimaldir. Yaprak porselen yaptıran bir kişi, uygulamanın ardından diş ve ağız bakımına eskisi gibi önem vermelidir. Düzenli bir biçimde fırçalanan, gerektiği durumlarda ağız gargarası ve diş ipi kullanılan yaprak porselenler, doğal dişler gibi uzun yıllar kullanılabilir. Ayrıca kola gibi asitli içecekleri çok sık tüketmemek gerekir. Asit, yapıştırıcı malzemenin uzun dönemde etkisinin azalmasına yol açabilir.
Türkiye’de kendi ülkenizde gibi hissetmeniz için gerekli tüm rahatlığı ve konforu sağlıyoruz.