BACAK GERME

 

Vücutta ilerleyen yaşa bağlı olarak çeşitli değişimler gözlenmektedir. Bu değişimler içinde deri sarkmaları sıklıkla rastlanılan sorunlar arasındadır. Deri sarkmalarının başlıca nedenleri arasında kişinin yaşlanması, hamilelik sonrası aşırı kilo kayıpları ve obezite tanılı kişilerin aşırı kilo vermeleri vardır. Bu tür durumların sonuçlarında bedende bulunan kolajen ve estetik liflerin yapılarında ve dizilimlerinde değişimler meydana gelerek vücut formunda bozulmalara yol açar. Bu bozulmaların en çok görüldüğü bölgelerden biri bacaklardır. Vücudun kasıklardan ayak tabanına kadar uzanan bu bölümünde deri sarkmalarına rastlanır. Özellikle uyluk olarak ifade edilen üst bacaklar ince yapılı bir deri dokusuna sahip olduklarından dolayı bu kısımlarda bozulma ve sarkmalar (gevşeklik) bacağın kalanına göre çok daha fazla görülür. İşte bu bozulmaların giderilmesi adına yapılan bacak germe ameliyatları hakkında bu sorundan muzdarip kişi sayısı fazla olacak ki merak edilen çok fazla konu vardır. Bu konular içinde ” Bacak germe ameliyatı nedir ve nasıl yapılır?, bacak germe ameliyatı sonrasında iz kalır mı?, bacak germe ameliyatı sonrası ne zaman normal hayata geri dönebilirim?, bacak germe ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?, bacak germe ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? “ gibi soruların cevapları bulunur. Soruların cevaplarına bu içerik sayesinde ulaşabilmek mümkün.

 

Bacak Germe Ameliyatı Nedir Ve Nasıl Yapılır ?

 

Bacak germe operasyonu, bacaktaki derinin sarkması ve gevşemesi sonucu çeşitli bozulmalarla estetik görüntüyü bozması sebebiyle bu sorunun giderilmesi adına uygulanan bir işlemdir. Özellikle uyluk olarak ifade edilen üst bacak bölümündeki bozukluk estetik anlamda kiminin beğenmeyeceği sonuçları meydana getirdiği için sık yaptırılan işlemler arasındadır. Bacak germe estetiğinin esas amacı kesinlikle bacağın tamamını inceltmek değildir. Bacak germe ameliyatının amacı vücuttan uzaklaştırılmak istenen yağ tabakasının alınması ve bacaktaki bozulmaların derinin gerdirilerek giderilmesini sağlamaktır. Bu işlem ile yalnızca bölgesel inceltme gerçekleştirilebilir. Bacak germe operasyonlarının tercih edilme sebeplerinden bir diğeri, kişinin bacaklarında oluşan deri sarkmalarından dolayı iç bacaklarının yürüyüş esnasında birbirine sürtmesi ve kişinin cildinin tahriş olmasına imkan tanımasıdır. Bu durumda yaşam konforu olumsuz etkilenen kişi sorununa çözüm olarak bacak germe ameliyatını tercih eder.

Bacak germe işleminin süreci, kişinin ameliyat olmayı talep ettiği bacağında bulunan bölgenin operasyonu gerçekleştirecek doktorlar tarafından incelenmesi ile başlar. Bu incelemede dikkat edilen hususlar kişinin sahip olduğu derinin durumu ve yağ fazlalığının miktarıdır. Operasyonun devam eden süreci içerisinde gerek duyulduğu miktarda bacak sıkılaştırma işlemi yapılarak istenilen estetik görünümün elde edilmesi sağlanır. Kişinin yaptırmak istediği bacak gerdirme işlemine göre farklı uygulamalar tercih edilir. Bacak germe operasyonlarında hem istenilen bölgenin sıkılaştırılması hem de inceltilmesi bir arada sağlanabilen faktörlerdir. İşlem uyluk bölgesinde yani üst bacaklarda gerçekleştirilecekse kişiye genel anestezi uygulaması yapılır. Bünyeden bünyeye göre her ameliyat süresinde farklılıklar görülür ve bu normaldir. Genel baz alınarak düşünüldüğünde istisnai durumlar hariç bacak germe ameliyatları 1-2 saat civarı sürer. Ameliyatın esası bacaktaki yağ dokusunun çıkarılmasına dayanır.

Bacak Germe Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

 

Bacak germe ameliyatı olacak kişinin ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmaması adına dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır. Dikkat edilmesi gereken konular itina ile yerine getirildiğinde ameliyat süreci ve sonrası kişi adına çok daha kolay ilerler. Dikkat edilmesi gerekenler:

_Kişi ameliyattan yaklaşık üç hafta önce aspirin ve aspirin türevi bir ilaç kullanmamalı, sigara ve alkol kullanımı günlük hayatına dahil etkinliklerse yine 3 hafta öncesinde bırakmalıdır.

_Ameliyata girecek kişi, ameliyattan tam 1 hafta önce kullandığı kan sulandırıcı ilaçlar varsa kullanmayı bırakmalı yoksa da hiç kullanmamalıdır.

_ Kişi daha önce geçirdiği bir operasyon sonucu aşırı kusma, kanama gibi reaksiyonlar gösterdiyse bacak germe operasyonunu gerçekleştirecek doktor ve hemşirelere durumu bildirmelidir.

_ Operasyona girecek kişinin gebelik ya da hastalık gibi bir durumu varsa doktoruna bu konuda bilgi vermesi gerekmektedir.

_Bacak germe ameliyatından bir hafta önce, eğer kişinin kullandığı multivitamin hapları, zayıflama ilaçları gibi vücuduna aldığı maddeler mevcutsa bunları kullanmayı da bırakmalıdır.

Bacak Germe Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

 

Operasyon sonrasında kişinin süreci mümkün olabildiğince rahat atlatabilmesi için dikkate alması gereken hususlar vardır. Sağlığına ve bedenine bu süreçte ne kadar çok dikkat ederse iyileşme süreci o kadar hızlanır. Dikkat etmesi gerekenler:

_ Kişi ilk 3 haftayı kesinlikle istirahat ederek geçirmeli ve normal hayatına dönebilmek için acele etmemelidir.

_Dikişler ameliyattan sonra normal şartlarda en az iki gün bandajlı olarak tutulmalıdır. Dikişlere bu iki gün içinde nazikçe pansuman uygulanmalıdır.

_Kişinin ameliyat esnasında cildinin altına atılan dikişlerini aldırmamalıdır. Bu dikişler zaten kendiliğinden yok olur.

_ İlk bir ay boyunca operasyon geçiren kişi mutlaka pamuklu iç çamaşırı giymeli ve korse takmalıdır.

_Operasyondan sonraki ilk günlerde kişi bacaklarını kalp seviyesinin üzerinde olacak şekilde konumlandırmalıdır.

_ İyileşme süreci tamamen bitene kadar kişi kendisini zorlayacak işler yapmamalıdır.

Bacak Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı ?

 

Birçok cerrahi operasyonda görülebileceği gibi bacak germe ameliyatı sonrasında da ameliyatı olan kişinin vücudunda bir miktar kesi izi kalır. Fakat bu kesilerin atıldığı noktalar ameliyat olan kişinin vücudunda iç çamaşırı altında kalacak yerler olarak konumlandırıldığı için dışarıdan gözükmesi mümkün değildir. Yatay kesi izleri bu sayede başarıyla gizlenmiş olur. Dikey kesi izleri ise vücudun arka ve ön profilinden görülmez. Minimal boyutlarda oluşturulan dikey ve yatay kesi izlerinin tamamı ameliyat üzerinden süre geçtikçe soluklaşır.

 

Bacak Germe Ameliyatı Sonrası Normal Hayata Ne zaman Dönebilirim?

 

Bacak germe ameliyatı olan kişinin iyileşme sürecini sağlıklı bir şekilde atlatabilmesi ve ağır işler yaparak kendine zarar vermemesi için normal hayatına operasyondan hemen sonra dönmemeye özen göstermelidir. Kişi normal hayatında gerçekleştirdiği eylemleri operasyondan hemen sonra toparlanma fırsatını kullanmadan gerçekleştirmeye çalışırsa dikişlerine zarar verebilir, vücudunda ameliyat bölgesi ağırlıklı hasarlar oluşturabilir ve iyileşme sürecini büyük oranda geciktirir. Bu durumlarla karşı karşıya kalınmaması için operasyondan sonra normal hayata geri dönebilmek için beklenilmesi gereken bir zaman dilimi vardır. Bacak germe ameliyatından sonra normal hayat standartlarının başında gelen yürüme ve oturma ihtiyacının karşılanabilmesi için operasyondan sonra 7-10 gün geçmesi gerekir. Kişinin duş alabilmesi için ameliyatın üstünden 2 gün geçmesi yeterli bir süre iken sportif aktivitelere geri dönülmesi için 3 hafta geçmesi gerekmektedir. Ayrıca bu sportif aktivitelerin içine kesinlikle koşu dahil edilmemelidir.

Bizimle iletişime geçin

Türkiye’de kendi ülkenizde gibi hissetmeniz için gerekli tüm rahatlığı ve konforu sağlıyoruz.

    Uzman ve deneyimli hekimler ileÜcretsiz danışmanlık